top of page

Lieliska iniciatīva tālejošiem mērķiem



Pagājušā gada vasarā pēc privātas iniciatīvas, skatoties primāri uz sava jaunieša attīstības turpinājumu, viens no jaunā golfera vecākiem nolēma uzmeklēt kādu augstākas klases speciālistu, kurš spētu ieguldīt nozīmīgu darbu golfa spēles un tehnikas uzlabošanā. Ceļš nebija tāls, te pat vien, kaimiņos, Igaunijā, tika uzmeklēts Igaunijas vīriešu golfa izlases treneris, Portugālis, David Da Silva.


Šo sarunu rezultātā, kopš pagājušā gada rudens, eksperimentālā kārtā, Da Silvas pavadībā reizi mēnesī norisinās treniņi 8 jauno golferu grupai, savukārt pašu audzēkņu vecāku finansiāls ieguldījums sedz šīs iniciatīvas izmaksas. Šis projekts paredzēts vienam gadam, ar iespēju potenciāli turpināt sadarbību ar treneri. Sezonai tuvojoties noslēgumam tiks izdarīts šī projekta vērtējums un secinājumi, domājot jau par nākamo sezonu.


Treniņos piedalās arī Latvijas izlases trenere Anna Diāna Švanka. Trenere atzīst: “Treniņu process ar Portugāles speciālistu jau šobrīd ir rezultējies ar lielu progresu. Šajā sadarbībā un pieredzes apmaiņā arī es iegūstu jaunas profesionālās atziņas un zināšanas.” Ir ļoti nozīmīgi, ka Annai un Da Silvam uzskati par treniņa procesu ir ļoti līdzīgi. Tāpēc treniņu laikā, kad Da Silva nepiedalās, saglabā pēctecību, jo nemainās galvenie pamatprincipi, un tas ļauj jauniešiem turpināt treniņu darbu sabalansēti un mērķtiecīgi.


Da Silvas vīzija un vēlme būtu izstrādāt programmu federācijas līmenī, visiem treneriem vienotu un uz rezultātu tendētu. Kā arī Da Silva izvirzītais mērķis ko vēlas, lai Latvijas jaunieši sasniedz pēc vairākiem gadiem – NCAA D1 jeb ASV augstskolu sporta līga, pirmajā divīzijā vai starts kādā Eiropas tūrē! Rezultāti darbam ar Igaunijas golferiem tikai apliecina šī trenera profesionālo kvalifikāciju un mums ir uz ko tiekties.


Noskaties šo Armanda Tripāna veidoto iedvesmojošo video un ieskaties trenera David Da Silvas darbā! Zem video aprakstā varēsi izlasīt mazliet vairāk par Da Silvu!



David Da Silva ir pieredzes bagātīgais Portugāļu treneris un ir pilnībā sertificēts PGA golfa profesionālis, kurš specializējas elites līmeņa golfa apmācībā. Ir bijis ciešā sadarbībā ar vienu no pasaulē pazīstamākajiem golfa treneriem Butču Harmonu (Butch Harmon), kurš ir trenējis gan Taigeru Woodu, gan Filu Mikelsonu, viņš Portugālē ir atvēris vairākas golfa akadēmijas. Turklāt viņš palīdzēja izveidot Portugāles PGA. Pēdējos 12 gadus viņš ir dzīvojis un strādājis Somijā, kur trenējis Kimu Koivu (trīs Challenge Tour posma uzvaras), Sannu Nuutinenu (spēlējusi LET, LPGA tūrē un 2020. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs, 20.vieta), kā arī pēdējo 12 gadu laikā Somijā ir sagatavojis 15 NCAA pirmās divīzijas atlētus, ar pilnībā apmaksātām studijām. Daudzi no mums atceras pagājušā gada TV ekrānos tiešraidē British Amateur champioship, kur Da Silvas audzēknis, Igaunis, Richard Teder, tikai ceturtdalfināla mačā piekāpās čempionam C.Lamprechtam, kurš savukārt kā čempions saņēma ielūgumu uz šī gada The Masters!


Lai mums izdodas sasniegt jaunas Latvijas Golfa virsotnes!

515 views
bottom of page