top of page

2024. gada Junioru golfa sezonas atklāšana🥳




Atskatoties uz iepriekšējam sezonām un redzot Latvijas junioru golferu progresu, vēlmi attīstīties un neizsīkstošu cīņas sparu sacensībās, esam iedvesmoti turpināt veicināt jauno golferu sacensību pieredzi un attīstību arī turpmāk!


Šī un turpmākās sezonas būs mazliet savādākas! Ar ko? Sākoties 2024. gada sezonai divas iepriekšējās tūres “JRTM” un “Latvijas Junioru golfa tūre” ir apvienojušās vienā tūrē – Latvijas Junioru golfa tūre! Mērķis ir, apvienojot organizatoriskos spēkus, izveidot labāko junioru golfa tūri Baltijā un sniegt augstākā līmeņa junioru golfa sacensības, kurās spēlē labākie un potenciālākie junioru golfa spēlētāji. Jaunā sezona būs ar dažādiem jauninājumiem, pilnveidojumiem un daudziem prieka pilniem izaicinājumiem!


Vairāk par to, kas sagaida 2024. gada sezonā, iepazīsties zemāk, jaunās golfa sezonas kopsavilkumā :


-          2024. gada sezonā paredzēti 10 tūres posmi – deviņi Latvijā un viens Igaunijā, Pērnavā, Estonian Junior tour posma ietvaros.

-          Tūre startēs ar pirmo posmu 18. maijā, Viesturu golfa laukumā. Sezonas posmu kalendārs pieejams šeit (kalendārs) , kā arī ar nolikumu var iepazīties šeit ( LJGT Nolikums) .

-          Tūres ietvaros sacensības norisināsies 4 grupās : kopējā Meiteņu & Zēnu konkurencē, sitienu spēlē ( Stroke) un Stroke Neto:

1.      Grupa U10 ( minimālais vecums 7 gadi) ( 9 bedres) formāts -Stroke;

2.      Grupa U14 (18 bedres) formāts - Stroke ;

3.      Grupa U18+ ( maksimālais vecums 21 gads) (18 bedres) formāts – Stroke;

4.      Grupa U14 – U18+ ( 18 bedres)  formāts – Stroke Neto, Junior RTM kausa izcīņa.


-          Sezonas uzvarētāja noskaidrošanai tiks ņemts vērā labākais rezultāts 6 posmos no 10, tajā skaitā 1 ārpus Rīgas (Reinis, Avoti, Pērnava).

-          Godalgoto vietu ieguvējus sagaidīs ne tikai vērtīgas posmu balvas, bet arī vērtīgas sezonas balvas un novērtējums ko sarūpēs tūres atbalstītāji.

-          Jaunums! Junior Matchplay Čempiona izspēle sezonas garumā. Ar nolikumu var iepazīties šeit (Match Play nolikums).

-          Jaunums! Tūres ģenerālsekretārs būs Emīls Auziņš, un galvenais tiesnesis, Indra Eniņa, izveidota spēcīga Tūres vadības Komanda.

-          Jaunums! Paredzams, ka Igaunijas junioru golferi papildinās Latvijas Junioru tūres posma dalībnieku skaitu 18. jūnijā, #3 LJGT posmā Ozo golfa laukumā.

-          Pateicoties Latvijas golfa laukumu pretimnākšanai Tūres spēlētājiem posma ietvaros green fee nav jāmaksā.


-          Jaunums! Vēl viens darbs mums visiem vēl ir jāpaveic  - Jātiek skaidrībā kuru jauno Tūres logo mēs turpmāk lietosim – Nobalsot var šeit ( Nobalso)!


Uz tikšanos pirmajā posmā Viesturos 18.maijā (sestdienā).


Panākumiem bagātu 2024.gada golfa sezonu! 🚀

257 views
bottom of page